Länkar och tips

Här kommer några idéer om läsning och länkar. 

Positivt tänkande

Detta är ett ämne som kan vara svårare än man tror att få grepp om, frågan är vad man känner sig mogen att att ta tag i. Det låter lätt och självklart till en början men när man börjar förstår de djupare dimensionerna så upptäcker man att det finns mer att hämta här. Ett sätt att börja läsa om det är att läsa Anthony Robbins´s bok "Din gränslösa Styrka". Anthony Robbins företräder NLP- Neuro-Linguistic Programming, som är en slags omprogrammering av våra tankar, eller tänkande och vårt uppförande. Det låter lite konstigt men det är helt logiskt. Det handlar om att förändra de områden som vi har problem med, men vi kan inte förändras om vi inte vill det.

Även den från tv kända Paul McKenna har studerat NLP och använder dessa tekniker tillsammans med hypnos. Den som är intresserad kan läsa "Hypnosenshemligheter", "Change Your Life inSeven Days" eller "Instant Confidence". Den sistnämnde boken handlar om självförtroende. Det blir lite mera turbo med hypnos vilket kan behövas om det handlar om områden där vi har extra svårt att förändra oss. Men vi behöver ofta nöta och nöta på med det nya i alla fall.

Ett annat sätt är att gå Silva-kurser. José Silva  studerade vad som gav framgångsrika personer och genier deras framgång. Han försökte förstå vad som skiljde dem från andra som inte lyckades lika bra. Se en kort presentation från hans dotter Laura Silva på länken nedan  och passa på att ladda ner utan kostnad, klicka här:  9 engelska gratislektioner.

Silva kurser finns självklart i Amerika men de finns också i Sverige, se www.silvametoden.nu

Att tänka med hjärtat är det att vara positiv? Det är ett bra råd men det kan missuppfattas. Många av oss kan vara så fast i vår inre kamp, vårt tävlande, vår vrede, vårt hat och våra hämndbegär att vi inte vill släppa dessa tankar. Vårt sårade ego kanske  skriker högt efter upprättelse och vi tycker att vi har rätt till det. Här kan "The Work" med Byron Katie vara en ögonöppnare. Gå in på www.thework.com här kan du bl a lyssna på intervjuer som Oprah gjort med Byron Katie. Hennes böcker "Älska livet som det är" och "Behöver jag din kärlek?" försöker att beskiva att allt egentligen bara ÄR. Det är vårt sätt atttolkaoch se på det som är som ger oss våra problem. Utgår du från ett öppet och kärleksfullt hjärta när du värderar det du uppfattar och tolkar? Strävar du efter det högsta goda för alla eller vill du hellre ha och få rätt själv? Pröva att neutralisera alla dina vanliga reaktioner en dag genom att se det som sker genom ett "det är som det är" perspektiv.

The Secret

Både boken och filmen finns nu på svenska. www.thesecret.tv . Kvinnan som skrivit boken "The Secret" och sammanställt filmen med samma namn, Rhonda Byrne inspirerades i sin tur av Wallace D Wattles:s bok "The Science of Getting Rich". Men tro nu inte att allt bara handlar om att bli rik. Det är förvisso en del av det hela men endast en del. De handlar i djupet om att växa och utvecklas som människa. Åtminstone är det så jag väljer att se det. Pengarna är bonus om man så säger.

Lite kort kan man säga att det handlar om att tänka på bra saker och se framför sig att det skall förverkligas. Det gör dig glad att tänka så. Om du fastnar i att tänka på saker som du inte vill skall hända eller det du tror inte kan fungera eller rent av tänka på det värsta som kan hända och sen bli förvånad över att det också händer. Det är att inte förstå. Vi kan välja vad vi tänker på och därmed också välja att också tro på att det har stor betydelse vad vi väljer att tänka på. I Secretboken finns många referenser till olika författare i genren "New Thought", "Human Potential", motivations-, succé eller framgångslitteratur. Kärt barn har många namn.

En känd författare inom den genren är Napoleon Hill och hans bok, "Think & Grow Rich". Den har berättelser om famgångrika personers tänkande, men det handlar om tänkandet som kraft, din önskan och din tro, om autosuggestion, om din fantasi och din uthållighet, ditt undermedvetna, din intuitionen och mycket mer.

Andra författare är Raymond Holliwell, t ex "WorkingWith the Law". Det är så att dessa är amerikanska författare och här talar man om Gud. Låt det inte förskräcka dig om du har svårt med detta. Ändra i så fall själv konceptet "Gud är" till "Energi är" eller "Det förenade energifältet är" eller "De kosmiska krafterna är" eller "Det gudomliga är". Eller något helt annat som passar dig bättre. Den kraft som flyttar ebb och flod, den kraft som håller planeterna i rörelse, så att solen går upp varje dag har många namn. Välj helt enkelt det namn som passar just dig bäst.

När man talar om "Lagen" talar man om sådant som vid närmare betraktelser händer om vissa förutsätt-ningar finns och saker sättes i rörelse på ett visst sätt. I det här fallet genom det sätt vi väljer att tänka, reagera och agera. Många författare talar om liknande eller samma saker. När man läser många olika författare ser man samma sak ur olika synvinklar. I "The Secret" talar man om "The Law of Attraction", I Raymond Holliwells bok talar man om den och många fler "lagar". Dessa lagar har kallas för många olika saker; universella lagar, naturlagar, kosmiska lagar, gudomliga lagar, "Guds sätt att fungera" . Man kan också se det som att det handlar om vad som händer när vi sätter naturliga energier i rörelse på ett visst sätt. Tankar är energi och alla tankar sätter energier i rörelse.

Tänkandet och ditt undermedvetna

En bok som jag tycker mycket om är Joseph Murphy´s "The Power of Your Subconscious Mind". Här finns kapitel som "How Your Mind Works" och "The Tendency of the Subconscious Is Lifeward". Det här en bok som fick mig att tänka till. Den här och Napoleon Hill´s bok ovan var några av de första böckerna jag lästa om detta med tänkandet. De hör till gengren "själv-hjälps böcker" i USA.

"Master your mind and you master your world" 

 

 

 

Bemästra din egen tankevärld

Vi kan välja vad vi vill tänka på, men det betyder inte att det är lätt eller att vi alla gör det. Om det vore lätt då skulle ju alla redan göra det. Det handlar om tankevanor. Men det underlättar om du kan förstå hur tänkandet i sig fungerar. James Allen's Bok "As a Man Thinketh" är en tunn liten bok som talar om att vi blir i enlighet med vad vi för det mesta tänker på.

Har du sett filmen the Secret kanske du minns BobProctor. Gå in på www.bobproctor.com . Här finns mycket smått och gott. Här kan du gratis ladda ner hans bok "You were born Rich", som handlar mest om hur du tänker. Endast i ett kapitel skrivs det om pengar. Det handlar om att växa och utvecklas genom tänkandet. Bob har gjort många olika program baserade på olika böcker bl a "Working with the law" av Raymond Holliwell. Tillsammans med med Mary Morrissey har Bob sammanställt en bok och 12 CD skivor där de utvecklar Raymonds idéer. Även Dr Holliwells bok ingår. Mary har studerat för Dr Holliwell på 70-talet. www.lifesoulutions.com

Vill du bli "coachad" av Bob Proctor varje veckodag med små videosnuttar iSix Minutes to Success? Det är ett bra sätt att förbli fokuserad på vad du vill med ditt liv och följer dina egna mål. Nedan kan du se Bob Proctor själv berätta:
Video nr 1 ,      Video nr 2,     och Video nr 3.

Målformulering och visualisering

När det handlar om att visualisera genom att använda sin fantasi för att skapa så finns alltid Shakti Gawain´s bok "Kreativ visualisering" att läsa och bli inspirerad av.

Tänkandet ur ett annat perspektiv

Den som är modig nog att ta sig an Theosofernas tänkande kan pröva att läsa Annie Besant´s "Thought Power". Den är en rätt tunn bok men innehåller sådant som kan få dig att se på tänkandet på ett helt nytt sätt. Här gäller det att ha ett mycket öppet sinne.

Mer om energi och tankar

För dem som inte hört talas om Masaru Emoto och hans böcker vill jag varmt rekommendera dem; Vattnets sannakraft eller Vattnets dolda budskap är två av dem. Gå gärna in på www.hado.net och titta. Masaru Emotos forskning på vatten via frusna vattenkristaller är magiskt minst sagt. Pröva själv att skriva kärleksfulla ord på en liten lapp och tejpa dem på dig själv....

Hur tänker en mystiker?

Den som når kraften via sitt eget inre. Så ser jag personligen på mystikern. Genom att gå in i sig själv når man fram till kontakten med helheten eller oändligheten i allt som är. Med olika typer av meditationer kan man pröva sig fram. Som jag ser det skiljer det sig från religioner genom att man inte följer präster på samma sätt utan går sin egen väg. En viss tid av lärare-elev situation eller initiering kan finnas men i huvudsak är det mycket en helt egen resa. Läs gärna Christopher Hansard´s böcker "Tibetan Art of Positive Thinking", "The Tibetan Art of Living" och "The Tibetan Art of Serenity". Se förlagets hemsida www.hoddermobius.com . De handlar om ett andligt tänkande som existerade långt före buddhismen i Tibet; "the teachings of Bön", vilket anses vara 17.000 år gammalt...

Men den numera så kända Eckhart Tolle´s böcker är väl värda att läsa. Somliga fastnar i dem, andra kommer inte igenom dem, andra älskar dem. "A new Earth","Stillnessspeaks" och "The Power of Now" är tips att pröva. Flera av dem finns numera på svenska.

Osho´s böcker är lättlästa och roliga. Hans tal och föredrag är nerskrivna i bokform. Han kryddar med roliga historier och får dig att tänka. Se förlaget www.energica.com . Pröva någon av "Osho on Tao", "Yogans väg", "Kreativitet", "Intuition", "Medvetenhet" eller "Mod". Många av  Osho's böcker finns på svenska "Osho on Tao" är jag dock osäker på om den är översatt.

Det finns kanske mycket bättre exempel på vad en mystiker är, men dessa böcker är relativt lättlästa och ger kanske en viss känsla för vad jag menar.

För den som är intresserad av arabisk litteratur kanske Sufismen lockar mer och t ex Rumi´s texter finns ju numera lite överallt.

Bokhandel på nätet och i Stockholm; www.vattumannen.se här finns ett stor utbud av esoteriska böcker. Se även www.junobokhandel.se. Det går säkert att finna många andra ställen. På www.amazon.com går det att hitta engelska böcker i mängder.

 

Titta gärna in på min egen nya blogg

http://blogg.tankesinnet.se

 

 

 

Tillbaka till Startsidan >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tankesinnet.se startades i mars 2008. Önskar du kontakt med författaren och fotografen, skriv en rad till Annette@tankesinnet.se